Életrajzok

Pár dolog, amit róluk tudni érdemes...

Bán Tibor

Bán Tibor

Bán Tibor festőmüvész 1963-ban született Kecskeméten. Mesterei Bozsó János /Munkácsy dijas/ és G.Móricz Róbert festőmüvészek. A rónán legelésző gulyák, dobogva vágtázó mének az ostorpattogások, csikósok kurjantásai, a tarka virágszőnyegek, a messzeségben ködlő templom sziluettje, az elevenség, az ezerarcú Alföld megannyi bizonyitéka. A végeláthatalan róna látványa önkéntelenül is a szabaság megváltó érzésével tölti be a lelket.Romantikus elmekkel tarkitott realista festészet Bán Tiboré. A lovak és a tájképfestést érzi legközelebb magához. Ecsetkezelése finom, már-már bravúros. Festményei Ausztria, Németország és a volt Jugoszlávián kivül Japánba is eljutottak. Mai napig is rendszeresen részt vesz alkotótáborok munkáiban. Festményei nélkül a TISZApART Galéria kinálata szegényebb lenne.


Bimbó Tamás

Bimbó Tamás

Bimbó Tamás festőmüvész l968-ban született. Érdeklődési körét már gyermekként is a rajz és a festegetés töltötte ki. Iskolai évei alatt egyre jobban érezte, hogy ebbe az irányba kell képeznie magát. Első munkáival csoportos kiállitásokon mutatkozott be. A tehetséges fiatalra felfigyelt Bozsó János Munkácsy dijas festőmüvész, aki tanácsaival segitette tanulmányaiban. Később Móricz Róbert festőmüvész mellett dolgozott és ott sajátitotta el a realista festészetet. Ezt a müfajt érezte magához legközelebb állónak. A természet kincseiből meritkezik, munkáin az évszakok ezerszinű változatai, az alkonyatban fénylő tájak, az üde virágcsokrok szinpompája látható. Festményeivel bizonyságot tett arról, hogy hozzáértő ember kezébe került az ecset és a paletta.


Fekete Zsolt

Fekete Zsolt festőmüvész 1964-ben született Kiskunfélegyházán. Korán kezdett kibontakozni tehetsége, melyet mi sem jellemez jobban, hogy már 15 éves korában volt az első kiállitása. 1989-ig csak rajzokat készitett különböző technikával. 1990-ben végzett a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán. A főiskola évei alatt Dér István -azóta elhunyt- jól ismert szegedi festőmüvész biztatására és segitségével kezdett festeni. Rajzai, festményei számtalan csoportos és egyéni kiállitáson szerepeltek. Festményei eddig magánvásárlók és mükereskedők révén a világ számos országában jutottak el, Tajvantól-Mexikóig. Eddigi munkássága elismeréséül 2002-ben megkapta a "Holló László" dijat.


Rajczi Zoltán

Rajczi Zoltán

Rajczi Zoltán festőmüvész 1960-ban született Siófokon. Képző- és rajzmüvészeti tanulmányait Budapesten egy szabadiskolában kezdte. Ekkoriban alkotótársaival közösen állitott ki a fővárosban. 1978-tól rendszeres vendége volt a keszthelyi müvésztelepnek. Szakmai oklevelét végül a Nyiregyházi Tanárképző Főiskolán szerezte, majd Szeged mellett egy kis faluban rajztanárkodott. Ezt követően váltak rendszeressé kiállitásai. Több képzőmüvészeti galériának is tagja- többek között a TISZApART galériának is. Ezek a galériák bemutatkozási és értékesitési lehetőséget biztositanak az alföldi, balatoni tájakat, vizeket tanyákat megjelenitő képeinek. Közben gazdagabb lett egy hollandiai és belgiumi kiállitás tapasztalataival. Képei méltán kiérdemlik a közönség figyelmét.


Szloboda Béla

Szloboda Béla

Szloboda Béla festő l956-ban született Kecskeméten, gazdálkodó szülők gyermekeként. Mindig is vonzotta a képzőmüvészetek világa. A természet iránti csodálatát elég korán sikerült átvinni, megjeleniteni a festészet világába. Az erdők, mezők, folyók szépségét a virágok, gyümölcsök csodáit sikerült saját stilusában megjelenitenie a festőecset segitségével. A profi festézet világában való eligazodásában igen nagy segitséget jelentett a nagy tudású, lovas festményeiről elhíresült Bán Tibor festőmüvész önzetlen útmutatásai. Tudását állandóan fejlesztve, az alkotás öröme határozza meg mindennapjait a hazai és külföldi vásárlók nagy megelégedésére.


Szloboda Irén

Szloboda Irén

Szloboda Irén 1960-ban született Kecskeméten. Iskoláit is itt végezte. A rajz és a festészet mindig közel állt hozzá és saját örömére újabb és újabb kirándulást tett a szinek világába. Három gyermeke és egy kedves festőmüvész barátjuk ösztönzésére munkáival kilépett a nyilvánosság elé és kiállitott alkotásaival osztatlan sikert aratott. Örömét lelte a visszajelzésekben és ez adott erőt ahhoz, hogy hivatásának a festészetet válassza. Azóta beigazolódott, hogy döntése helyes volt. Női finomsággal készült csendéletei keresettek itthon és külföldön egyaránt.


Érdeklődni mindennap, 8:00 - 20:00 között lehet, a +36 30 968 0975-as telefonszámon